Om os

Portugisisk Vinkælder begyndte som en fascination af ferielandet Portugal og herefter en undren over, hvorfor landets vine ikke var bedre repræsenteret på det danske marked. 

 

Derfor begyndte Henrik Bang Andersen i 1987 at importere forskellige portugisiske vine til de lokaler, der også i dag huser vores butik. Efterfølgende kom Lars Benmouyal ind i makkerskabet i 1989, og herefter har vi udviklet os til at være landets førende specialist på kvalitetsvine fra Portugal. Efter i mange år at have talt om en butik i København, fik vi endelig åbnet en filial i hovedstaden i maj 2015. I dag drives Portugisisk Vinkælder af Henrik Bang Andersen & Frederik Bang Andersen.

 

Vi har opbygget vores forretning på en idé om en uformel, afslappet og venskabelig facon, hvor seriøsitet og entutiasme går i hånd med en nærværende og afslappet betjening. Fra primært i begyndelsen at sælge vine i fyrre- og halvtredskronersklassen, har vi i dag sat større focus på alle de nye spændende vinhuse, der i disse år nærmest "spytter" den ene efter den anden interessante vin ud. At finde dyre, eksklusive vine er ingen kunst, og derfor er vi på konstant jagt efter vine, der giver "noget for prisen". Helt fra begyndelsen har vi ment, at Portugals styrke lå netop her, og det mener vi faktisk stadig. Skal man kigge på udviklingen for portugisisk vin i de over 20 år vi har eksisteret, må man undre sig over de sørgelige kvaliteter af portugisisk vin, der stadig ses på supermarkedshylderne. For mange år med "Dão", "Garrafeira" og "Periquita" har "lagt låg" på den store brede vifte af gode gedigne portugisiske vine, der findes mange af i Portugal. 

 

Men Portugal rører på sig, og med de mange rigtig gode vine fra dette gamle klassiske europæsiske vinland, er der er ingen tvivl om, at vinene vil vinde terræn de kommende år. For os at se, har der aldrig været så mange gode vine fra dette lidt "glemte" vinland.